Garderforeningen for

Velkommen.
Nyt.
Arrangementer.
Formål, bestyrelse og adresser.
Historie.
100 års jubilæet.
Medlemskab.
Arkiv.
Links.

Har du set billederne fra foreningens mange arrangementer i år?    Klik HER.
Fra efterår 2012 og forår 2013:
Klik HER
Du kan også se billederne fra de sidste 11 år:
Klik
HER.

Nyt.

Foreningen har denne sæson 20 arrangementer, så der er noget for enhver smag.
Der er også arrangementer hvor hele familien kan deltage.

Vel mødt i Garderforeningen for Aarhus & Omegn.
________________________________

Linksiden er opdateret med link til mindesider for gardere, der er faldet i Afghanistan.

N.A.I.S. – SKYDNING

Ind imellem kan man på skydebanen høre, at nu skal den enen eller anden ind og skyde ”NAIS-skydning”, - men hvad er det nu for noget.

N.A.I.S. er forkortelsen for ”Norsk Avdeling av Den Internasjonale Skytteunion”, så skydningen er norsk og skydes efter norske bestemmelser.

Skydningen blev introduceret for Skyttelauget i forbindelse med besøg af Oslo Gardistforbund i 1998, hvor der som en del af arrangementet blev lavet en skydning mellem de to garderforeninger. For at prøve noget nyt, blev det vedtaget, at der skulle skydes efter N.A.I.S bestemmelserne. Siden da blev skydningen skudt i 2000 og fra 2003 har Skyttelauget skudt N.A.I.S skydning hvert år. De første år blev den skudt på langdistance, men siden 2003 er den alene skudt på 15 m, da der så er flere skytter, der kan få glæde af at deltage.

Skydningen består af 30 gældende skud, som skydes på 15 m på en 10-delt ringskive, hvor ringene er noget mindre end vi er vant til. Til gengæld må alle skyde med anlæg og point tælles ”ind ad”. Alle kan deltage i N.A.I.S., og den kan skydes hele sæsonen. Er du dygtig og opnår tilstrækkelig point, så kan der erhverves enten skydemærke eller medalje således:
• 220 point Bronzemærke
• 235 point Sølvmærke
• 245 point Guldmærke
• 255 point Bronzemedalje
• 265 point Sølvmedalje
• 275 point Guldmedalje

Har du lyst til at prøve en aften, så sig det når du står og skal have skiver, således at du kan få de rigtige udleveret. Prøv en N.A.I.S.-skydning – den er udfordrende, sjov og anderledes.
Arrangementsiden er opdateret med datoer for 2017 / 2018.
Billeder fra nogle af foreningens arrangementer kommer efterhån- den, som året skrider frem.
Klik HER for at læse mere.

Nye sider:

Der er oprettet nye sider med arkivmateriale fra 2002 og til dato.
Fra sæsonen 2005 / 2006 og senere er der billeder fra mange arrangementer.
(Billederne fra jubilæet i 2002 ligger stadigvæk for sig selv på siden "100 års jubilæet".

Seneste opdatering 8. juli 2017.
Forslag til Aarhus og Omegs Garderforenings "NYT" side sendes til:

Webmaster Peter Horsten